Special Shoots

Special shoots zijn shoots op TFCD-basis die ik wisselend aanbied. Degene die ik als eerste zou willen doen vindt je hier onder en zijn te herkennen aan het featured-label. Deze staan ook op de home pagina vermeld. Heb je er interesse in, dan kun je je via het formulier aanmelden. Ik ga er wel van uit dat je zelf de beschikking over zaken als kleding en accessoires en dat je zelf in staat bent je visagie te zorgen of daar een vriend(in) voor hebt. Als je zelf een thema aan wil dragen kan dat ook, of je kiest er één uit het menu themashoot.

Under construction? Yep deze special moet gemaakt worden. Dat kan alleen met behulp van jou. Wat dacht je van een shoot als bouwvakker/ster of tuinman/vrouw. Misschien maak je kleding en zijn er nog wat die je nog af moet maken. Of ben je gaan fitnessen en is dus je body "under construction", of misschien je brain of andere skills. Zo kan er van alles under construction zijn. En dan is het aan jou en mij om dat vast te leggen en dan is er in ons portfolio weer een klein stukje "out of construction".

Lijkt je zo'n shoot wel wat, meld je dan aan via het Specials aanmeldformulier. En mocht je zelf nog ideeën hebben met betrekking tot invulling van het thema, vermeld dit dan op het aanmeldformulier. Wie weet tot snel.

Let's Rock

Written by

Let's Rock, we transformeren je tot een rockster, een gitaarvirtuoos en we gaan aan de slag om een poster,  CD-cover of beiden voor je te maken. De uitvoering en welke kleding je daar bij aantrekt laat ik graag aan jou over. Ik kan tenslotte niet in jou kledingkast kijken. Een gitaar (electrisch of acoustisch) heb ik nog wel voor je, wil je liever een ander instrument dan moet je daar zelf de beschikking over hebben. Je kunt altijd via de mail met me overleggen. Een idee voor de dames is, maak de rockster eens niet alleen stoer, maar ook vrouwelijk.

Lijkt je zo'n shoot wel wat, meld je dan aan via het Specials aanmeldformulier. En mocht je zelf nog ideeën hebben met betrekking tot invulling van het thema, vermeld dit dan op het aanmeldformulier. Wie weet tot snel.

Ben jij vampier (M/V), of heb je de kleding en accessoires om jezelf tot een vampier te transformeren. We schieten dan een serie, waarin je karakter (de vampier) zo goed mogelijk naar voren komt. Na de shoot ga ik dan de foto's post editen, en ga ik er één in een passende achtergrond plaatsen.

Ben je ook nog in het bezit van een willig slachtoffer dan is dat helemaal mooi meegenomen. Dan mag je je slachtoffer eens goed in de nek bijten en leeg te zuigen voor de camera. Het slachtoffer moet dan wel kleding aan waarbij er makkelijk in de hals gebeten kan worden. Maar pas op, we kunnen je slachtoffer natuurlijk ook transformeren in een vampierjager en dan bestaat de kans dat we je uiteindelijk een houten spies door je hart boren. Dus slachtoffer, zorg ook voor wat stoers om aan te trekken.

Of misschien ben je wel zo'n slasher die het liefst met een kettingzaag aan de slag gaat, of doe je liever iets als een movieposter voor  "The Ring", "Saw", "The Exorsist" of geef er zelf een titel aan. Kortom als het maar eng, griezelig en scary is.

Lijkt je/jullie zo'n shoot wel wat, meld je dan aan via het Specials aanmeldformulier. En mochten je/jullie zelf ideeën hebben met betrekking tot invulling van het thema, vermeld dit dan op het aanmeldformulier. Je ontvangt uiteraard de losse foto's en de gemonteerde foto in hoge resolutie op DVD voor je eigen portfolio.

Wel verwacht ik bij aanmelding wat foto's of vermeld een link naar je/een site waar ik je in vol ornaat kan zien. Het is niet de bedoeling dat ik vampieren in m'n studiootje krijg die alleen over een plastic gebitje beschikken en een tafellaken als cape gebruiken.

In the box

Written by

In the box, een serie van 9, 12 of 16 foto's van jou alleen of samen met je vrienden/vriendinnen of familie, waarbij jullie allemaal in een (grote) doos gefotografeerd worden. Uit alle foto's maken we dan een selectie van 9, 12 of 16 foto's die ik dan tot één grote collage (3x3, 3x4 of 4x4) verwerk. Je kunt hier wederom heel veel kanten mee op. Dus denk "out of the box" en kom "in the box".

Lijkt je zo'n shoot wel wat, meld je dan aan via het Specials aanmeldformulier. En mocht je zelf nog ideeën hebben met betrekking tot invulling van het thema, vermeld dit dan op het aanmeldformulier. Wie weet tot snel.

Contrast

Written by

Contrast, tegenstelling in kleur, houding, status, lifestyle en wie weet nog meer. Ik ga gewoon even van het meest simpele voorbeeld uit, zwart en wit. Toonbaar maken met behulp van kleding, props en achtergrond. Een leuke shoot in je eentje, maar ook met een vriend/vriendin. Of wat te denken als je vriend(in) een contrasterende huidskleur heeft met jou, en dan daar de contrasterende kleding bij aantrekken met een daar weer bij contrasterende achtergrond. Maar je kunt hier ook jouw fantasie op loslaten en met lekkere maffe ideeën aankomen, wie weet wat voor een fantastische shoot we er van kunnen maken.

Lijkt je zo'n shoot wel wat, meld je dan aan via het Specials aanmeldformulier. En mocht je zelf nog ideeën hebben met betrekking tot invulling van het thema, vermeld dit dan op het aanmeldformulier. Wie weet tot snel.

De Fotoshoot

Written by

De Fotoshoot is een uitgelezen shoot om samen met je/een vriend/vriendin te doen, of zelfs met een paar vrienden/vriendinnen. De bedoeling van deze shoot is dat we een kleine studio opzetten en dat om beurten supermodel of fotograaf uitbeelden. De shoot kan natuurlijk een bepaald thema hebben zoals fashion, advertising of glamour. De meesten hebben wel wat diversiteit aan kleding die gebruikt kan worden voor een shoot met eerder vernoemde thema's. Zoals jeans in combinatie met shirt/blouse of jack, of uitgaanskleding, fraai casual voor de mannen of een mooi jurkje met high heels voor de dames. Of misschien wel in werkkleding zoals een overal, of (al dan niet van je vader/vriend/kennis) geleende werkkleding uit de bouw. Of sportkleding, zomerkleding, winterkleding ... nagenoeg alles kan gebruikt worden om een fotoshoot mee te doen. Al was het een jute zak. (ideetje misschien?) Zeker als je daar nog de bijpassende accessoires, sieraden, tassen en/of attributen bij hebt.

Als fotograaf moet je natuurlijk zorgen dat je totaal anders dan het model uitziet, om een lekker contrast te maken. Natuurlijk kan dit ook van oersaai tot extravagant zijn. Je hoeft als fotograaf niet in het bezit te zijn van een camera, die heb ik nog wel voor je. Maar mocht je er één hebben dan kun je die gerust meenemen. Je zou je zelfs kunnen profileren als smartphone fotograaf.

Lijkt je/jullie zo'n shoot wel wat, meld je/jullie dan aan via het Specials aanmeldformulier. En mochten jullie zelf ideeën hebben met betrekking tot invulling van het thema, vermeld dit dan op het aanmeldformulier. Wie weet tot snel.

Hier kunnen we kiezen voor een funshoot met zo veel mogelijk hoeden, petjes en andere mogelijke hoofddeksels. Ik heb wel een aantal van dat soort zaken, maar  hoop dat jij er nog (veel) meer hebt. En de poses/gezichtsuitdrukkingen, dat kan van alles zijn, paniek,stress, blij, verdrietig, waanzinnig, ...... Speciale kleding is niet echt van toepassing, het gaat meer om het hoofddeksel in combinatie met je gezichtsuitdrukking. Maar een paar verschillende soorten bovenkleding is wel leuk voor de afwisseling.

Of we  kiezen een paar verschillende hoofddeksels en proberen daar een zo mooi, passend mogelijk resultaat mee te maken. We gaan dan spelen met belichting, uitsnede en dergelijke. Hierbij moet je dan wel wat verschillende bovenkleding meenemen, want die gaan dan een rol meespelen in het geheel. Te denken valt dan aan T-shirt, een mooie blouse, een strapless top, een (kol)trui en misschien ook wel een sjaal(tje) om er bij te combineren.

Lijkt je zo'n shoot wel wat, meld je dan aan via het Specials aanmeldformulier. En mocht je zelf ideeën hebben met betrekking tot invulling van het thema, vermeld dit dan op het aanmeldformulier.

Jan Dijkshoorn fotografie

Ik ben te vinden in Oud-Beijerland, een gezellig plaatsje net ten zuiden van Rotterdam. Hier bevindt zich ook mijn zolderstudio.

Updates

Zoeken

Layout Type

Presets Color

Background Image